Виготовлення ножів. Марки сталі (ч.1)

Популярні марки сталі для виробництва ножів різного призначення.
Тут розглянуті основні марки сталі для ножів. Описано найбільш популярні сталі, коротко розглянута кожна марка.
Імпортні ножові сталі:
1095/1080/1070 /…/ +1050 /
Звичайна вуглецева сталь, використовувана для виготовлення ножів. Країна виготовлення – США. Низька корозійна стійкість. Число «10» на початку номера вказує на те, що ця сталь спеціально розроблена для виробництва ножів. Останні дві цифри в номері показують кількість вуглецю – відповідно чим його менше – тим сталь м’якше і гірше тримає заточення. Стали з цієї серії з низьким вмістом вуглецю використовуються при виготовленні мечів, де потрібна пластичність. Для ножів зазвичай береться 1095. Застосовується при виробництві ножів Ka-Bar і Cold Steel. Аналоги – наші У8, У10А.
12С27
Нержавіюча сталь, виробляється в Швеції. Зміст вуглецю – 0,6%. Проста і якісна сталь. Сторонні домішки відсутні. Аналог – 420НС.
15N20
Інструментальна сталь. Країна виробництва – Швеція. Використовується при виготовленні дамаської сталі.
154 СМ 59-62 HRC. Високотехнологічна нержавіюча підшипникова сталь. Країна виготовлення – США. Аналог ATS-34. Висока жорсткість. Одна з кращих сталей для ножів, досить дорога. Використовується в ножах «Spyderco» і «Benchmade».
1 770 SS / 1 778 SS / тисяча вісімсот сімдесят SS SS – Sweden Standard. Серія хорошою шведської конструкційної сталі.
3Cr13
Нержавіюча сталь, країна виробництва – Китай. Це модифікація стали марки 440А, загартована до 57 HRC. Використовується при виробництві ножів середнього цінового діапазону. Також йде на виготовлення сокир.
Далі буде.

Запись опубликована в рубрике ножі с метками , , . Добавьте в закладки постоянную ссылку.

Комментарии запрещены.